Edasi 1990. aastal: nädalapersoon: Jevgeni Udovik

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Udovik
Jevgeni Udovik Foto: Edasi

Alampolkovnik Jevgeni Udovik esines läinud nädalal Nõukogude sõjaväelase, veel enam politruki kohta üllatavate avaldustega.

Just alampolkovnik Udovik on, olnud mees, kes Tartu garnisonis on tuulepäid jahutanud. Me ei saa ilmselt kunagi teada, milliseid plaane peeti sõjaväelinnakus siis, kui linn otsustas sõjaväelasi ja nende pereliikmeid enam mitte sisse kirjutada ja sõjaväelastele enam kortereid mitte anda, või siis, kui kaitseliidu maja eest Vladimir Iljitš koristati.

Tänaseks on kohalik omavalitsus elu sõjaväelinnakus üsna võimatuks teinud. Muidugi võib veel välja lülitada kütte ja valgustuse, lõpetada sinna toiduainete vedamise. Kui palju nad jõuavad välja kannatada?

Palju enam mitte. Ja see, et nad siit lihtsalt selle surutise eest ära lähevad on lapsejutt. Ei jõua ükski Udovik olla ventiiliks, et auru välja lasta tulistama õpetatud meestel, keda naised-lapsed kodus üles kütavad.

Meie ülemnõukogul on viimane aeg hakata tõsiselt arutama seaduseelnõud N.Liidu sõjaväebaaside staatusest Eestis. Nende hulga, varustamise ja lõppude lõpuks ka nende eest makstava üüri üle.

14.10.1990

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles