Nädal karikatuuris: Hispaania kumminuiad, Tallinna rahapõrsas ja tuumakromanjoonlased

Urmas Nemvalts
, karikaturist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päeva karikatuur 7.10
Päeva karikatuur 7.10 Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

Postimehe karikaturist Urmas Nemvalts joonistab iga päev ajalehte pilapildi aktuaalsel teemal. Vaata siin kõiki lõppeva nädala karikatuure.

ESMASPÄEV, 2.10: «Kataloonias välkusid kumminuiad.Rahvusvahelise õiguse seisukohalt pole referendum legitiimne, kuid keskvõim ei tohiks probleemile läheneda vaid jõupositsioonilt,» tõdeti Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 2.10
Päeva karikatuur 2.10 Foto: Urmas Nemvalts

TEISIPÄEV,  3.10: tabletid kalatoiduks. «Peame endale sisse harjutama ka kombe, et vanaks läinud või üle jäänud ravimid viime apteeki,» soovitatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 3.10
Päeva karikatuur 3.10 Foto: Urmas Nemvalts

KOLMAPÄEV, 4.10: kes ronivad Tallinna rasvasele rahapõrsale peale valimisi selga? «Demokraatia pole vahend õiglase ühiskonnakorralduse saavutamiseks, vaid vahend isekate ning andetute poliitikute ambitsioonide vaoshoidmiseks,» tõdetakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 4.10
Päeva karikatuur 4.10 Foto: Urmas Nemvalts

NELJAPÄEV, 5.10: klounidele päitsed pähe! «Just praegu on saabunud parim aeg, et presidendivalimiste teema parlamendi praeguses koosseisus läbi arutada ja otsusena vastu võtta,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 4.10
Päeva karikatuur 4.10 Foto: Urmas Nemvalts

REEDE, 6.10: palju segadust Eesti-Vene piiril. «Eesti poliitikud on ikka entusiastlikult armastanud raporteerida meie riigi suurtest edusammudest ja samas ka enda teenetest. Paraku ei olda praegusel juhul palju paremad Ukrainast, kus umbes samal ajal hõigati maha grandioossed plaanid idapiiri kindlustamiseks,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 6.10
Päeva karikatuur 6.10 Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

LAUPÄEV, 7.10: tuumarelvade pooldajad ei viska püssi põõsasse. «Paraku hakkavad tänapäeva poliitikud unustama külma sõja kogemust ning sellega ühes tõusevad taas pinnale vanade aegade vaimud. Seepärast ongi vaja maailmas ICANi-sarnaseid survegruppe, kes sellega vähemalt võidelda üritavad,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 7.10
Päeva karikatuur 7.10 Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles