Edasi 1967. aastal: James Bond tegutseb Balti riikides

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sean Connery James Bondina
Sean Connery James Bondina Foto: Kuvatõmmis/Youtube

James Bondiga esitatakse briti filmiseerias uut detektiivi ideaaltüüpi, kes jätab varju kõik seniolnu ja propageerib kinolinal uut väärisfašismi. Nüüd on käsil selle sarja uue filmi «007 tegutseb Balti riikides» valmistamine. Seda värvilist filmisarja väntab Terence Young Inglismaal Ian Flemingi kriminaalromaanide järgi.

Bond on uimastusmürk. Ta näeb kena välja. Ta sõidab kiireimates sportautodes sama kindlalt kui kiirmootorpaatideski ja tal on ülesannete täitmiseks nii suuri summasid, et ta võib elada parimates luksushotellides ja anda suursuguse žestiga kelneritele suuri paberrahasid jootrahaks. Kõrgemad riigiametnikud võtavad ta aupaklikult vastu ja ainult tema saladuslikul luureülemal M-il on lubatud teda kritiseerida. Naised tahavad temaga kohe magada ja ta ei ütle neile kunagi ära. Ta tegutses seni eksootilises ümbruses: Kariibi merel, Istanbulis, nüüd aga juba ka Vilniuses, Riias ja Tallinnas.

Elegantses maskis sooritab Bond karistamatuid tegusid. Ta kakleb, suudleb, piinab, valetab, poksib, petab ja eelkõige tapab, tapab, tapab...Just siin dokumenteerib end ülesviksitud fašism. Tema sadism ja julmus on vajalikud «vaba maailma» alalhoidmiseks.

Missugune saab olema film «007 tegutseb Balti riikides» ei ole teada, aga võib arvata, et selles domineerib väärisfašism.

28.09.1967

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles