Postimees 1935. aastal: viljakoristamise talgute verine lõpp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PM 23.09.1935
PM 23.09.1935 Foto: Digiteeritud eesti ajalehed / dea.nlib.ee

Pühapäeva õhtul kella 10 paiku tekkis Raadi vallas Lombi talus vabaabieluliste August Ambosi ja Elisabeth Buschi vahel tüli. August Ambos lõi kruusiga naisel pea katki ja kui Elisabeth Busch toast põgenes, laskis talle haavlipüssist laengu järele, mis aga õnneks ei tabanud kedagi. Kriminaalpolitsei võttis August Ambosi vahi alla, kuna teda süüdistatakse tapmiskatses.

Pühapäeva õhtul peeti Tartust umbes 12 km kaugusel asuvas Lombi talus viljakoristamise talgute puhul pidu. Tüli tekkis taluperenaise Elisabeth Buschi ja tema vabaabielulise mehe Ambosi vahel viina pärast. 

Mees tahtis viina juurde tooma minna ja küsis perenaiselt hobust. Elisabeth Busch tahtis ise kaasa sõita. Sellest tekkis tüli. August Ambos haaras laualt kohvikruusi ja lõi perenaisele pähe ja hakkas taldrikuid lõhkuma. Perenaine koos teenijatega põgenes toast.

Seejärel Ambos võttis teisest toast laetud jahipüssi ja laskis laengu haavleid läbi ukse toast kööki põgenejatele järele. Õnneks haavlid kedagi ei tabanud.

Elisabeth Busch jooksis kõrvaltallu, kust telefoni teel teatas sündmusest Tartu kriminaalpolitseile. Tartust sõitis kohale kriminaalpolitseiametnik, kes August Ambosi vahi alla võttis ja löögist haavatud Elisabeth Buschi Tartusse kliinikusse saatis, kus tema haav kergete liiki kuuluvaks tunnistati.

23.09.1935

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles