Postimees 1946. aastal: remontimata kuivatised takistavad viljavarumist

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogude propagandaplakat.
Nõukogude propagandaplakat. Foto: Internet.

Aakre vallas alustati viljapeksutöödega hiljem kui mujal, sest peksutööde hooajaks ei olnud masinad korras.
 

Viljapeksutööde järelaitamisel väärib kiitvat märkimist Rõngu valla täitevkomitee esimehe sm. A.Ilvese patriootlik tegu, kes tuli Aakre talupidajatele appi kahe rehepeksugarnituuriga ja Valga maakonna Kuigatsi valla täitevkomitee esimees sm. Mikku käitumine, kes ruttas appi ühe garnituuriga. Praegu on niipalju vilja pekstud, et oleks võimalik varumisplaani õigeaegselt täita. Varumine aga ei edene sest kuivatisi on vaid üks. Valla täitevkomitee peab rakendama kogu oma organiseerimisvõime viljakuivatite remondi lõpetamisele. Esmajärjekorras tuleks remontida Aakre asunduses kaks suure läbilaskevõimega kuivatist «Kivirehi» ja «Pungaveski», mis on remontimata jäetud, kuigi remondiks vajalik materjal oli olemas.

Valla täitevkomitee peab igati kaasa aitama, et Aakre talupidajad jõuaksid varumisplaani täitmisel eesrindlikele valdadele järele.

25.09.1946

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles