Tugev teoorias, nõrk praktikas (12)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Reest
Maire Reest Foto: Illustratsioon: Andrus Peegel

Maire Reest sai Kaagvere kooli direktori kohusetäitjast selle juhiks 2011. aastal, enne seda töötas ta haridus- ja teadusministeeriumis. Ta on lõpetanud Tallinna Ülikooli käsitöö ja kodunduse aineõpetajana. Millalgi läinud kümnendil külastas Reest aga esimest korda Norrat ja sealne lastekaitsesüsteem jättis talle sedavõrd sügava mulje, et nüüd üritab ta midagi sarnast teha ka Tartumaal Mäksa vallas asuvas väikeses külas.

Just Reesti ajal jõudis kauaoodatud riigi rahalaev lõpuks Kaagverre ning tunamullu detsembris valmis 5,5 miljoni euro eest õppe- ja elukompleks, mis pidi naise ideed teoks tegema: uus koolimaja, peremaja ning kuus rühmakodu. Kool sai ka uue ja ambitsioonika nime – Maarjamaa hariduskolleegium. Kaagvere kooli uuendamise hinnaks oli Vastseliina internaatkooli sulgemine.

Väga erinevate probleemidega laste kokkukogumine Kaagverre on Reesti juhtimisel muudkui jätkunud. Mullu sügisel sai tütarlastekoolist ka poistekool ning asjad hakkasid üha enam käest minema. Ja nagu Postimees sel nädalal ka kirjutas, kaotas Reest selle õppeaasta algul täielikult kontrolli koolis toimuva üle.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles