Postimees 1997. aastal: 14 sõdurit võis uppuda Paldiski lähistel

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurkse väina ületamise käigus (11.sept. 1997) hukkunud 14 Balti pataljoni luurerühma sõduri mälestamine Kurkse sadamas.
Kurkse väina ületamise käigus (11.sept. 1997) hukkunud 14 Balti pataljoni luurerühma sõduri mälestamine Kurkse sadamas. Foto: Toomas Huik.

Paldiski rahuvalvekompanii luurerühma 14 sõdurit võib olla veetõkke ületamisel meres hukkunud, rannalt on leitud 20 seljakotti. Ajateenijad asusid plaanilise ellujäämisõppuse raames Suur-Pakri saarelt jalgsi läbi vee teele mandri poole.

Õhtul kella 22.30 seisuga oli 22 ajateenijast merest välja toodud kümme meest, neist kaks surnut. Neli meest on Keila haiglas ja neli Paldiski laatsaretis. 12 ajateenijat oli eile õhtul teadmata kadunud.

Kell 22.20 avastas Soome lennuk infrapunase otsinguseadme abil Väike-Pakrilt kuus inimest, kuid Postimehe trükkimineku ajaks pole selge kellega on tegu.

Merehädalisi märkas kella 16.10 paiku Kurkse sadama valve. Merele läinud kaks meest tõid paadiga kaldale 10 meest, kellest üks oli selleks ajaks juba uppunud. Teine ajateenija uppus rannas, kui teda elustada püüti, ütles sündmuskohal viibinud siseministeeriumi kantsler Vahur Glaase BNSile.

12.09.1997
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles