Nädal karikatuuris: palju häda kiibist, tobud kutsekas ja õnnemaa Läti

Urmas Nemvalts
, karikaturist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päeva karikatuur 9.09
Päeva karikatuur 9.09 Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

Postimehe karikaturist Urmas Nemvalts joonistab iga päev ajalehte pilapildi aktuaalsel teemal. Vaata siin kõiki lõppeva nädala karikatuure.

ESMASPÄEV 4.09: britid on otsustanud europaadi pealt maha hüpata. «Objektiivselt on partii juba kaotatud – seda oma avantüüride, mitte vastasmängija tarkuse tõttu –, kuid ikkagi soovitakse teha veel üks käik,» kirjutab Postimehe ajakirjanik Jürgen Tamme brittide lahkumisest.

Päeva karikatuur 4.09
Päeva karikatuur 4.09 Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

TEISIPÄEV, 5.09: Jüri Ratase valitsus on maailmamajandusele vinge hoo sisse lükanud. «Tänu kellele või millele on meil siis viie aasta kiireim majanduskasv? Kindel on, et praegusel valitsusel pole sellega peaaegu mingit pistmist. Minu arvates on praeguse valitsuse tegevus pigem pidur,» kirjutab Postimehe ajakirjanik Tõnis Oja.

Päeva karikatuur 5.09
Päeva karikatuur 5.09 Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

KOLMAPÄEV, 6.09: e-tiiger vajab päästmist. «Turvarisk on teoreetiline, mainekaotus paraku reaalne. ID-kaart pole pelgalt praktiline vahend teenuste kasutamiseks, vaid üks Eesti digitaalse eduloo sünonüüme,» nenditakse Postimehe juhtkirjas.

Karikatuur
Karikatuur Foto: Urmas Nemvalts

NELJAPÄEV, 7.09: siil ja Kalevipoeg ajavad ID-kaardi jama jonksu. «Kui jätta kõrvale tehniline spetsiifika, siis ei jätnud mõni vastus minu jaoks isiklikult kahtlust, et kogu PR-show teenis vaid ühte eesmärki: peaminister Jüri Ratase soovi kompromiteerida e-valimisi,» kirjutab Postimehe ajakirjanik Aivar Pau.

Päeva karikatuur 7.09
Päeva karikatuur 7.09 Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

REEDE, 8.09: kas kutsekasse lähevad ainult puupead? «Riik peaks veel rohkem panustama kutseharidusse, kaasama ettevõtjad ja nende organisatsioonid ning ühiskonna liikmeid soovitud muutuse tarvilikkuses veenma,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 8.09
Päeva karikatuur 8.09 Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

LAUPÄEV, 9.09: õnnemaa Läti. «Äkki kasutaks pisut kavalust ja jätaks maksuraha Eestisse? Ühesõnaga kuulutaks näiteks Valga selliseks piirkonnaks, kus alkoholi maksustatakse Lätis kehtiva aktsiisimääraga,» mõtiskleb Sakala peatoimetaja asetäitja Marko Suurmägi.

Päeva karikatuur 9.09
Päeva karikatuur 9.09 Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles