Vastulause: Sitsi süstlavahetuspunktiga lollitati linna ja linlasi

Raimond Kaljulaid
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elanikud protestivad Sitsi tänavale rajatava süstlavahetuspunkti vastu.
Elanikud protestivad Sitsi tänavale rajatava süstlavahetuspunkti vastu. Foto: Eero Vabamägi

Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid (Keskerakond) kirjutab vastulauses Tervise Arengu Insituudi selgitustele Sitsi tänava süstlavahetuspunkti osas, et ametnike käitumine on olnud ebaeetiline ja tõenäoliselt ebaseaduslik.

Tervise Arengu Instituudi (TAI) direktori artikkel on vale kahest aspektist. Esiteks, kõik saavad aru, et keskuse avamine nendes ruumides ei saa olla seaduslik. Süstlavahetusteenus on päris kindlasti midagi muud kui kaubandustegevus.

On väga tõenäoline, et kohus jõuab samuti sellele seisukohale ja keskust ei saa ikkagi avada. Ametnikud on põhjustanud riigile kümnetesse tuhandetesse eurodesse ulatuva kahju. Rääkimata sellest, millist kahju teeb riigi mainele see, kui riik rikub seadust või kasutab selliseid juriidiliselt küsitavaid argumente.

Teiseks, ei vasta tõele, et me ei ole pakkunud välja alternatiive. Möödunud aasta lõpus teatas TAI meile, et leiab ise uue asukoha. Kevadel hakkasid liikuma kuulujutud, et nad on välja valinud ruumid Sitsi tänaval. Võtsime nendega koheselt ühendust. Teatasime, et me ei ole kindlasti sellega nõus ning pakkusin, et tuleb moodustada töörühm, et leida parem asukoht.

Kuid TAI jätkas keskuse avamiseks ettevalmistuste tegemist Sitsi tänaval. Kuidas me peaksime neile pakkuma alternatiivseid asukohti - kas Delfi vahendusel? Ja mis kasu on sellest olukorras, kus leping on sõlmitud ja ruumide remont käib. Tänaseks on absoluutselt kindel, et TAI oli tegelikult kokkuleppe ruumide osas sõlminud juba varem - ning linna ja elanikke ainult lollitati algusest peale.

Kokkuvõtlikult: ametnike käitumine on olnud ebaeetiline ja tõenäoliselt ebaseaduslik. Viimase osas peab otsuse langetama kohus. On kahetsusväärne, et minister Jevgeni Ossinovski keeldus oma ametnikke korrale kutsumast ja laseb sellel protsessil jätkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles