Edasi 1950. aastal: meile kirjutatakse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majavalitsuse esindajad filmist Koera süda
Majavalitsuse esindajad filmist Koera süda Foto: Internet

Avalik küsimus.

Juba pikemat aega vajavad Meloni tn nr 1 ja Tähtvere tn nr 57 asuvate majade katused tõrvamist. Möödunud sügisel toodigi majavalitseja Pljassini korraldusel nimetatud majade ühisele õuele vaadiga tõrva ning elanikud jäid ootama töölise ilmumist, kes oleks asunud katuste tõrvamisele. Suur oli aga elanike üllatus, kui oodatava asemel tuli kohale teisel pool tänavat elunev eramajaomanik Ed. Urm, kes veeretas tõrvavaadi oma õue ja ütles, et temale kuuluv tõrv olevat eksikombel valesse õue sattunud.

Nii jäidki elamufondi kuuluvate majade katused üle tõrvamata ja praegu, sügiseste vihmade eel, on need hooned tõelises lagunemisohus. Eelmiste sadude tagajärjel on Meloni tn nr 1 eluneva kodaniku H. Taimre korteri lagi  lagunema hakanud jä ähvardab talle kaela langeda.

Meloni tn nr 1 ja Tähtvere tn nr 57 asuvate majade elanikud ootavad tänaseni oma elamute katuste tõrvamist. Ühtlasi esitavad nad majavalitseja Pljassinile avaliku küsimuse: kuidas seletab Pljassin majavalitsusele kuuluva tõrva ärakasutamist kodanik Urmi eramaja katuse tõrvamiseks, sest majahoidja Aliide Laar, kes koos teiste majahoidjatega käis Pljassini korraldusel gaasivabrikust tõrva toomas, mäletab täpselt, et tõrv toodi majavalitsusele.

L. Vaher

8.09.1950

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles