Neeme Korv: juhivahetus Estonias

Neeme Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Rahvusooperis Estonia hakkavad puhuma uued tuuled. Viimased 14 (!) aastat estoonlasi juhtinud Paul Himma asemel on direktoriametisse tõusmas Aivar Mäe. Kuigi viimane on mitmel juhul sattunud just raskustes teatrite etteotsa, pole seekord tõenäoliselt vaja päästeingli rolli mängida ja kriisikoosolekuid pidada.



Estonial on ju viimastel aastatel üldjoones hästi läinud. Kunagised keerukad sisekriisid elati edukalt üle, piletimüük edeneb kenasti, ka meedias on suudetud pildil olla.


Meenutamist väärib rahvusooperi 100 aasta juubeli tähistamine aastal 2006, meeleolukad sügisesed turupäevad iga hooaja alguses jne. See stabiilsus on paljuski just Himma teene, kelle kogemuste kasutamisele tuleks kultuuriministeeriumis tõsiselt mõelda.



Kuid kindlasti vajab iga loominguline asutus värskendust ja Mäe toob selle endaga kaasa. Publikul ja teatrirahval ei maksa ilmselt seejuures peljata mingeid üleöö-uperpalle. Rahvusooper on ju juba olemuselt üpris konservatiivne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles