Postimees 1938. aastal: Eesti võitis 3:1

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PM 4.09.1938
PM 4.09.1938 Foto: Digiteeritud eesti ajalehed / dea.nlib.ee

Kümnes jalgpalliturniir algas eile õhtul Tallinnas. Turniiri esimesel mängul Eesti saavutas tubli võidu Leedu üle 3:1 (poolaeg 2:0). Pealtvaatajaid oli esimesel võistluspäeval üle 6000.

Seekordse juubeliturniiri avas Vabariigi Valitsuse esindajana sotsiaalminister O.Kask, tervitades kolme sõprusrahva meeskondi ja avaldas lootust, et käesolev turniir annab häid tagajärgi sõprussidemete süvenemisel. Tervitasid ka Läti ja Leedu esindajad.

Esimesel poolajal Eesti läks juhtima, kusjuures mõlemad väravad saavutati poolaja lõpul. Enne seda oli olnud vahelduvat mängu, kusjuures silma torkas Eesti edurivi seekordne tubli töö ja ladus kombineerimine. Eesti läks juhtima 1:0 39. minutil. Värava lõi Veideman üsna lähedalt. 5 minutit hiljem, s.o minut enne poolaja vilet, lõi Veideman 2:0.

Teist poolaega alustas Leedu uue väravavahiga. Mäng kujunes hoogsamaks esimesest poolajast ja ühtlasi pingerikkamaks. 24. minutil Uukkivi toreda kaugelöögiga viis Eesti juhtima juba 3:0. Publiku heameel oli arusaadavalt suur. 26. minutil leedulased saavutasid oma ainsa värava. Tipner oli selle värava juures tõrjetööl pisut aeglane.  

Üldiselt Eesti rahvusmeeskond mängis seekord hästi ja vääris kõigiti võitu. Eesti meeskonna paremateks meesteks olid edurivis Siimenson ja Veideman, terve poolkaitseliin (Murr, Parbo, Sillak) ja kaitses Tepp. Edurivi nõrgemaks meheks oli üllatuslikult Kuremaa.

Leedu tagaliinid mängisid väljapaistva kindlusega ja teise poolaja väravavavaht oli parem esimesest. Leedu esirivi ei olnud seevastu kuigi väljapaistev.

Homme mängivad Balti turniiri sarjas Läti ja Leedu. Eile õhtul kuuldus, et lätlased jätavad paar tugevamat meest homme oma meeskonnast välja, et seda edukamalt võistelda esmaspäeval Eesti vastu.

4.09.1938

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles