Nädal karikatuuris: Zapad, Edgari uued sõbrad ja jälle kooli

Urmas Nemvalts
, karikaturist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päeva karikatuur 2.09.
Päeva karikatuur 2.09. Foto: Urmas Nemvalts

Postimehe karikaturist Urmas Nemvalts joonistab iga päev ajalehte pilapildi aktuaalsel teemal. Vaata siin kõiki lõppeva nädala karikatuure.

ESMASPÄEV 28.08: koolialgus läheneb kosmilise kiirusega, pannes südamed kiiremini põksuma kõigil asjaosalistel. Jäänud on veel viimased proovid.

Päeva karikatuur 28.08.
Päeva karikatuur 28.08. Foto: Urmas Nemvalts

TEISIPÄEV, 29.08: kas Edgaril liiguvad asjad nüüd mäest üles või mäest alla - täpselt on seda raske öelda. «On põhjust tähelepanelikult jälgida, kuidas Kremli kontrolli all olevad propagandakanalid uudistes seda valimisliitu kajastavad,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas Savisaare, Sõõrumaa ja Mõisa otsusest panna valimisteks leivad ühte kappi.

Päeva karikatuur 29.08.
Päeva karikatuur 29.08. Foto: Urmas Nemvalts

KOLMAPÄEV, 30.08: Venemaa näitab muskleid. «On muidugi avaldatud arvamust, et tegemist võib olla Trooja hobusega, mille kattevarjus annekteerib Venemaa Valgevene, ning on ka peljatud kallaletungi naabritele. Kuid see on pigem ebatõenäoline. Reaalsem eesmärk on korraldada suurejooneline propagandaetendus demonstreerimaks Venemaa relvajõudude tohutut lahinguvõimet, mis peaks naabritel kõhu alt õõnsaks võtma, siseriigis tooma kaasa aga patriotistliku palangu,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas õppustest Zapad 2017.

Päeva karikatuur 30.08.
Päeva karikatuur 30.08. Foto: Urmas Nemvalts

NELJAPÄEV, 31.08: eestlased saavat liiga palju palka - mida arvavad sellest poliitikud? «Nüüd on valitsuse ülesanne, kui ta on vähegi vastutustundlik, hoolikalt oma plaanid üle vaadata ja mõelda, kas ülekuumenemisohus majandusse riigi tellimustega raha juurde kallamine on mõistlik,» Postimehe juhtkirjas manitsetakse valitsust pea jahedana hoidma.

Päeva karikatuur 31.08.
Päeva karikatuur 31.08. Foto: Urmas Nemvalts

REEDE, 1.09: nüüd on see käes ja viimne kui üks kooliks valmis. «Kõigile 1. septembril kooli minejatele oleks paslik soovida kõige muu kõrval edasiseks ka arukaid ja õnnestunud valikuid,» leitakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 1.09.
Päeva karikatuur 1.09. Foto: Urmas Nemvalts

LAUPÄEV, 2.09: kaks ettearvamatut meest Kim ja Trump ning nende tuumamängud.

Päeva karikatuur 2.09. / Karikatuur:
Päeva karikatuur 2.09. / Karikatuur: Foto: Urmas Nemvalts
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles