Edasi 1968. aastal: Kalev NSV Liidu meistriks (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallimäng 1960ndatel.
Võrkpallimäng 1960ndatel. Foto: Internet

Otsustavaks heitluseks AKSK vastu tulid kalevlastest väljakule Peeter Sepp, Kalle Kukk, Henn Karits, Tarvi Uljas, Peet Raig ja Taivo Uljas.

Väliselt rahulike eestlaste närvipinget reetis Kalle Kuke võrku saadetud avapalling. Kuigi esimene punkt läks platsiperemeestele, oli see moskvalastele viimane kord geimi juhtida – Kalev läks neist mööda 3:1, 10:2 ja lõpetas avageimi tagajärjega 15:10.

Teine geim. 4:0 algedu armeelastele. Sellest seisust said tallinlased seitse punkti järjest. Edasi arenesid sündmused tasavägiselt, kuni Kalev jälle üleoleku maksma pani – 15:13.

Kolmas geim oli vaid võrkpallikoodeksist formaalne kinnipidamine – kolm geimi pidi mängitud saama. 15:4 kolmandas geimis ja 3:0 matšis paljukordse Nõukogudemaa meistri AKSK üle oli nagu triumfimarsiks esimesele Eesti võrkpallimeeskonnale – Nõukogude Liidu meistrile, mida asjaosalised ise mängisid.

30.08.1968

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles