Järelvaadatav: Tallinnas selgus Euroopa meister väitluses

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn EUDC 2017
Tallinn EUDC 2017 Foto: Facebook

Tallinna Tehnikaülikoolis toimusid Euroopa väitlusmeistrivõistluste kaheksandik- ja veerandfinaalid. Meister selgus täna Nordea kontserdimajas. Postimehe vahendusel sai üritusest näha otseülekannet.

Ühel Eesti võistkonnal õnnestus saada ka finaali – võistkond Tartu A: Rauno Kiviloo ja Kätliin Lember Tartu Ülikoolist. 

Euroopa väitlusmeistrivõistlused on iga-aastane üritus, milles võistlevad Euroopa ülikoolide väitlusklubid. See on maailmameistrivõistluse kõrval üks aasta olulisemaid väitlusüritusi maailmas. Tänavused Euroopa meistrivõistlused korraldati Tallinna Tehnikaülikoolis ja finaalüritus Nordea kontserdimajas. Üritusel osales 650 väitlejat ja kohtunikku, ürituse korraldamisse andis panuse ligi sada inimest.

Igas väitluses võistles neli kaheliikmelist võistkonda, kes said teema, mille üle väideldakse, teada 15 minutit enne vooru algust. Voorus tuli igal väitlejal esineda seitsmeminutilise kõnega. See eeldas osalejatelt lisaks kõnemeisterlikkusele ja argumenteerimisoskusele ka laialdaselt teadmisi ja kiiret analüüsivõimekust. Kaks võistkonda oli teema poolt ja kaks vastu. Väitlejad ei esindanud kõneledes isiklikke seisukohti. See tähendab, et nad pidid olema võimelised kriitiliselt analüüsima ka seisukohti, mida nad isiklikult toetavad. Väitlusi hindasid kohtunikud, kes hindasid kõne sisukust, argumentatsiooni mõjusust ja kõnelemise stiili. 

Lisainformatsiooni väitluse kohta on võimalik lugeda Eesti Väitlusseltsi kodulehelt. Lisaks on info ka ürituse kodulehel ja sotsiaalmeedias.

Ajakava:

Reede, 18. august

10.00–11.30 Avatud kaheksandikfinaalid (neli väitlust paralleelselt)

12.00–13.30 Inglise keelt teise keelena kõnelejate veerandfinaalid (neli väitlust paralleelselt)  

14.30–16.00 Avatud veerandfinaalid (neli väitlust paralleelselt)  

16.30–18.00 Inglise keelt teise keelena kõnelejate poolfinaalid (kaks väitlust paralleelselt)

Laupäev, 19. august

10.00–12.00 Avatud poolfinaalid (kaks väitlust paralleelselt)  

15.00–17.00 Inglise keelt teise keelena kõnelejate finaal

17.00–18.30 Avatud finaal

Järelvaadatav:

Finaal

Pirita Spa hotell

Nautica saal

Aegna saal

Poolfinaalid

Ruum NRG-131

Ruum SOC-209

Veerandfinaalid

Ruum SOC-209

Ruum NRG-131

Ruum U02-102

Ruum U03-103

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles