Nädal karikatuuris: tants ümber kuuma kooseluseaduse katla

Urmas Nemvalts
, karikaturist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päeva karikatuur 12.08
Päeva karikatuur 12.08 Foto: Urmas Nemvalts

Postimehe karikaturist Urmas Nemvalts joonistab iga päev ajalehte pilapildi aktuaalsel teemal. Vaata siin kõiki lõppeva nädala karikatuure.

ESMASPÄEV 7.08: «Trump ne vash!» «Kremli viimaste aastate mahhinatsioonid on kokkuvõttes läbi kukkunud ja lääne demokraatiad on suutnud tõestada oma ülimuslikkust autokraatsete režiimide suhtes,» nenditakse Postimehe juhtkirjas peale uute sanktsioonide kehtestamist.

Päeva karikatuur 7.08.
Päeva karikatuur 7.08. Foto: Urmas Nemvalts

TEISIPÄEV, 8.08: tants kooseluseaduse ümber jätkub. «Erakondadelt ja poliitikutelt, kes kolme aasta eest toetasid kooseluseadust, küsida, miks on rakendusseadus endiselt vastu võtmata. Nõnda talitades õõnestatakse meie riigi autoriteeti. Või oligi toona nende, nagu ka oponentide jaoks tegemist pelgalt tühja poliitilise sammuga, et teenida poliitilises võidujooksus lisapunkte?,» küsitakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 8.08.
Päeva karikatuur 8.08. Foto: Urmas Nemvalts

KOLMAPÄEV, 9.08: pättide hea põli on otsa saamas. «Slava Gulevitš, kellest suurem osa Eesti avalikkusest enne möödunud nädalat midagi ei teadnud, võiks juba oma nime ja ka varasema eluloo poolest anda ainest mõnele säärasele seriaalile, kuid samas sobiks ta koos mõne oma varem tabatud kolleegiga plakatipoisiks õiguskaitseorganite senisest tõhusamale riikidevahelisele koostööle,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 9.08.
Päeva karikatuur 9.08. Foto: Urmas Nemvalts

NELJAPÄEV, 10.08: valimispropaganda jäägu koolist kaugemale. «Imekaunist Olga Ivanovat või dressides reformierakondlasi saavad kõik soovijad vanusest olenemata ka tänava peal uudistada,» leiab Postimehe toimetus.

Päeva karikatuur 10.08.
Päeva karikatuur 10.08. Foto: Urmas Nemvalts

REEDE, 11.08: Kalevipoeg otsib juuri. «Hõbevalge» on iseenesest ju imeilus ja kuulub eestluse suurte tekstide hulka. Ning ei maksa erutuda, kui see ei kattunud ega kattu teadmistega, mis meil vanemast ajaloost on, kuna selle teksti mõte on olnud algusest peale identiteediloome,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 10.08.
Päeva karikatuur 10.08. Foto: Urmas Nemvalts

LAUPÄEV, 12.08: eestlane arvab uuesti - Paides sai alguse järjekordne Arvamusfestival.

Päeva karikatuur 12.08.
Päeva karikatuur 12.08. Foto: Urmas Nemvalts
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles