Postimees 1995. aastal: Eestis ebaseaduslikult viibiv Carl Danhammer varjab võlglasi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danhammer 2005. aastal
Danhammer 2005. aastal Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

BNS teatas, et oma eelmistel kodumaadel Rootsis ja Soomes kuritegeliku tausta poolest kuulus ärimees Carl Danhammer avalikustab 7. augustil talle võlgu oleva kahe Parempoolsete nimekirjas Riigikokku valitu nimed, kes on saanud temalt valimiskampaania ajal laenu ega ole seda tagasi maksnud. Eile õhtuks ei olnud teada veel ühtegi nime. Kodakondsus- ja migratsiooniameti andmetel lõppes Danhammeri elamisluba Eestis 11. detsembril 1992.

Vabariiklaste ja Konservatiivide Rahvaerakonna esimees Karin Jaani ütles eile Postimehele, et võib anda oma pea pandiks selle eest, et parempoolsed Indrek Kannik, Enn Tarto, Vootele Hansen ning Kaido Kama ei ole Danhammeri käest raha saanud. Jaani ei usu ka, et kogenud poliitik, nagu Ülo Nugis oleks sellist rumalust teinud. Ühtlasi kinnitas Jaani, et on kõigi eelpool nimetatutega rääkinud ja keegi ei tunne isiklikult Danhammerit.

Karin Jaani kinnitas, et erakonna kassasse ei ole ühtegi senti Danhammerilt laekunud ja valimiskampaania korraldasid Parempoolsed valimisstaabi kaudu ja ühiselt. Samas kõigi erakonnaliikmete eest vastutada ei saa, lisas Jaani.

8.08.1995

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles