Postimees 1947. aastal: Keres kaotas Bronsteinile

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maletaja Paul Keres on üks tuntumaid eestlasi, kelle annet imetlevad miljonid.
Maletaja Paul Keres on üks tuntumaid eestlasi, kelle annet imetlevad miljonid. Foto: virumaateataja.ee

Pärnu, 30.7. Meie erikirjasaatjalt telefoni teel. 10. voor üleliidulisel maleturniiril arenes väga pingerikkas heitluses. Huvitavaid mänge oli sõitnud vaatama ka Vabariikliku Kehakultuuri ja Spordikomitee esimees sm. Tambijev. Malepublikut oli ohtramalt kui tavaliselt, nad jälgisid kõik hoolikalt Keres-Bronsteini mängu.

See põnev kohtumine algas sitsiilia avanguga, kus suurmeister Keres valgetega valis ühe teravailmelise variandi, arendades oda g5. Algavas keskmängus valge avaldas survet tsentris ja must liputiival. Partii arenes võrdselt, kusjuures Bronstein tarvitas tublisti mõtlemisaega.

Järgnes rida manööverdavaid käike. Must koondas survet liputiival. Keres vahetas tsentris oma tugeva oda ja võttis etturi, kuid see andis mustale tugeva ja kaugeleulatuva initsiatiivi, mis võttis etturi tagasi ühes hea mänguga.

Saabunud ajanappuses Keres ratsu lahtisidumisel tegi vankriga nõrga käigu, mis otsustas partii tulemuse. Keres alistus 35. käigul ja sai seega esimese kaotuse.

Peale 10 vooru juhib turniiri Keres, kellel on 8 punkti 10 võimalikust.

Homme 11 voorus kohtuvad Bronstein-Boleslavski, Toluš-Simagin, Kotov-Smõslov, Renter-Flohr, Makogonov-Lilienthal, Randviir-Bondarevski ja Kasparjan-Keres.

31.07.1947

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles