Edasi 1990. aastal: isamaalisus tankiroomikute alla

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
T-72 tüüpi tank..
T-72 tüüpi tank.. Foto: Kaarel Kaas.

A. Raja Tallinnast kirjutab: «13. juuli Edasis esitas Tartu kaitseliidu Tamme rühma pealik Harry Henn mitu küsimust Tori kokkutuleku ärajätmises süüdi olevatele isikutele. Nende otsus olnud argpükslik ja ebademokraatlik.

H.H. väidab, et praegu kaitsevad nad isamaad paljaste kätega ja mõistusega. Seda viimast ei näi mõnel kaitseliitlasel küll olevat. Kui inimene oskab vennastuda ainult õllepurki kummutades ja usub Häädemeeste ausamba juures jahipüssi kõmmutades, et on midagi väga isamaalikku kordasaatnud, siis võib selliseid ärplejaid ainult haletseda. Ise ohtlikke situatsioone provotseerida ja ummisjalu neisse tõtata – see ei räägi ettenägelikkusest. Tuleks mõelda kas paljakäsi tankiroomikute alla ronimine on ikka nii isamaaline tegu. Targemad leiaksid varasematest sündmustest endale iva. Kui aga tingimata on vaja isiklikke kogemusi, siis ärge unustage kaasa kutsuda ERSP ideoloogi Jüri Adamsit, kes samuti sel teemal protestis.

Ainult lapsemeelsed võivad intrite lõugamiskoosolekutel neile midagi selgitamas käia ja end seal sõimata lasta.

Võitlus õiguse eest ja kurjusega peab käima teistsuguste meetoditega. Kel ei jätku tasakaalukust, ärgu teisi ärgitagu. Ärplemisega me sinna ei jõua, kuhu jõuda tahame.»

24.07.1990

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles