Edasi 1990. aastal: aplausi jagus, väravaid mitte

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: SCANPIX

Eile õhtupoolikul peeti Kadrioru staadionil 50. aastase vaheaja järel Eesti ja Läti jalgpallikoondiste maavõistlus. Mõlemad meeskonnad koosnesid põliselanikest.

Enne matši püüdis tähelepanu tõmmata Rahvarinne. Kuna RR eestseisuse liige ja Jalgpalliliidu president Edgar Savisaar soovis kõnelema hakata teleülekande algusest, siis venis matši algus veerand tundi. Hr. Savisaare kõne oli mahukas, veelgi pikemaks venitas selle läti tõlk, kelle kähisevast häälest ükski lätlane aru ei saanud.

Mängu käigus olid eestlased lätlastest algusest peale üle. Esimesel poolajal olid eriti head Klavan, Hepner ja Kirsipuu. Esimene lõi võimalusi teistele võttes enda kanda dispetšeri rolli. Klavan lõi ka ise väravale ja mitmel korral ohtlikult.

Kirsipuu korraldas teravusi äärel, oli aktiivne, kuid ei suutnud üritamisi lõpuni viia. Hepner jõudis lisaks kaitserivi kontrollimisele paar ilusat läbimurret sooritada.

Teise poolaja algul olid Eestil kohe head võimalused. Aktiivselt lülitus mängu Toomas Krõm, kuid ponnistustega kaugemale ei jõutud. Mängu lõpus aktiviseerus ka Läti, aga meie kaitse ja väravavaht Mart Poom püsisid kindlalt.

Publik ootas küll Eesti võitu, kuid oma meeste mänguga jäädi rahule. Esimest rahvuskoondise etteastet võib lugeda kordaläinuks.

19.07.1990

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles