Postimees 1931. aastal: filmikontori asjaajaja põgenes välismaale

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PM 26.06.1931
PM 26.06.1931 Foto: digar.nlib.ee

Eile teatas Tallinnas asuv filmiäri Metro Goldwin Mayer kriminaal-politseile, et äri asjaajaja ja raamatupidaja Boris Jehe, 33 aastat vana, on kadunud teadmata kuhu, kaasa võttes kontori raha üle 5000 krooni.

Nagu lähemalt asja kohta kuuleme, on nimetatud äri asjaajaja kadunud juba möödunud nädalal. Filmikontori juhataja oli alul arvamisel, et ta on läinud teistesse linnadesse ja alevitesse kinoomanikkudelt maksusid sisse kasseerima, nagu ta seda on varemgi teinud. Alles hiljem, kui asjaajaja ikkagi tagasi ei tulnud, tekkis kahtlus ja hakati lähemalt uurima ka tema asjaajamist.

Selgus, et kassast oli kadunud üle 5000 krooni raha. Loost teatati politseile, kelle järelepärimisel piiripunktist selgus, et Boris Jehe on sõitnud juba 21. juunil üle Valga Lätti. Arvatakse, et ta sõitis ühes kaasavõetud rahaga Prantsusmaale.

Oletatakse, et põgenemiseks olid ka teised põhjused, sest sarnane väikene summa nagu 5000 krooni ei oleks ainuüksi tohtinud olla põgenemise põhjuseks. Pealegi katavad selle kahju tema poolt antud kindlustused ärile täieliselt.

26.06.1931

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles