Vladimir Putin: stalinismiaegseid jõledusi ei tohi unustada (23)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin ütles teleintervjuus Ameerika filmitegijale Oliver Stone'ile, et tänapäeva Venemaal pole suurt midagi ühist stalinismiga ega sel ajal toime pandud kuritegudega.

Katkend intervjuust:

Mulle tundub, et Stalini ekstsessiivne demoniseerimine on üks viise, kuidas rünnata Nõukogude Liitu ja Venemaad, näitamaks, et tänapäeva Venemaal on midagi ühist stalinismiga. Loomulikult on meil neid sünnimärke. Mida tahan öelda, on see, et Venemaa on drastiliselt muutunud. Muidugi on midagi säilinud meie mentaliteedis. Siiski ei tähenda see seda, et peaksime unustama jõledused, mida tehti stalinismi ajal: miljonite kaasmaalaste tapmine, hävituslaagrid. Neid asju ei tohi unustada.

Neljaosalises dokumentaalfilmis «Putin» saab filmirežissöör Oliver Stone haruldase võimaluse suhelda Vene presidendiga. Stone vestles temaga viimase kahe aasta jooksul üle kümne korra kõikidel teemadel, mis teda huvitas. Kriitikute sõnul on tegemist Putini mainekujundusfilmiga. Esimesena said linateost näha Ameerika telekanali Showtime vaatajad.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles