Edasi 1979. aastal: dušš kosmoses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dušš kosmosejaamas
Dušš kosmosejaamas Foto: Internet

LENNUJUHTIMISKESKUS. Lõppemas on Vladimir Ljahhovi ja Valeri Rjumini orbitaallennu 14. nädal. Meeskonnal oli täna veeprotseduuride päev. Kosmonaudid seadsid töökorda kümblusseadme ja võtsid dušši.

Eile sooritati orbitaalkompleksis tehniline eksperiment, et määrata päikese nurkasendi mõju fotografeerimisele illuminaatori kaudu. Saadud andmed võimaldavad määrata ka illuminaatori välispinna tolmumise määra. Katse tehti orbiidil valgustatud lõigul kompleksi gravitatsioonstabiliseerimise režiimil.

Seadeldisega Splav tegi meeskond Nõukogude-Bulgaaria ühiseksperimendi «Pirin», mille eesmärk on saada kaaluta olekus väikese erikaaluga ja suhteliselt kõrgete mehaaniliste karakteristikutega vahtmetalli.

Väikese gammateleskoobi «Jelena» abil mõõtsid kosmonaudid uuesti gammakiirgust ja laetud osakeste voogusid Maa-lähedases kosmoses.

Päeva kestel kosmonaudid filmisid oma tegevust ning sooritasid kehalisi harjutusi veloergomeetril ja treeningseadmel.

Kosmonautide ettekannete põhjal ja telemeetriainformatsiooni andmeil töötavad orbitaaljaama ja mõlema kosmoselaeva pardasüsteemid normaalselt.

Vladimir Ljahhovi ja Valeri Rjumini enesetunne on hea.

2.06.1979

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles