Rünnak lääne tüdruku vastu (3)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ariana Grande
Ariana Grande Foto: Reuters / Scanpix

Kahtlane, kas Ariana Grande äsja lõppenud kontserdist elevil kiisukõrvadega tüdrukute ja nende emmede keskel end õhkinud islamist mõtles nii, aga emade ja tütarde ründamine Manchesteris on ajalooliselt sümboolne. Nimelt on Manchester Briti 19. sajandi kuulsaimate naiste valimisõiguse eest võitlejate, Emmeline Pankhursti ning tema tütarde Christabeli, Sylvia ja Adela kodulinn.

Nende võitluse tulemus pole vaid teatud sorti säärekarvakasvatajad ja konverentsituristid, vaid ka postfeministlikud tüdrukartistid nagu Grande, kellele pole probleem panna kokku provotseerivalt napp riietus ja mässuline iseseisvuse sõnum. Ehk kõik see, mida islamistikleidis habemikud naiste puhul põlgavad.

Pärast Pariisi rünnakuid jäi Eagles of Death Metal kolmeks kuuks lavalt kõrvale. Kui Grande suudab täita lubaduse naasta tuurile 7. juunil Pariisis, on ka see sümbol: lääne tüdruk islamistile ei alistu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles