Edasi 1985. aastal: vabariiklik novaatorite kokkutulek

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea televisiooni uudised
Põhja-Korea televisiooni uudised Foto: Internet

PHÖNJAN. Teaduslik-tehnilise progressi kiirendamine ja selle saavutuste juurutamine ning tootmisnovaatorite aktiivne osalemine majanduse üleviimisel intensiivarengu teele – need küsimused olid Korea RDV pealinnas toimunud vabariikliku tehnilise progressi eesrindlaste kokkutuleku tähelepanu keskpunktis.

Käesoleval ajal peavad teadlaste, konstruktorite, ratsionaliseerijate ja leiutajate jõupingutused olema suunatud niisuguste seadmete ja tehnoloogiate väljatöötamisele ja juurutamisele, mis aitavad tugevdada rahvamajanduses säästurežiimi, samuti väljalastava toodangu ja sortimendi laiendamisele ja kvaliteedi tõstmisele, märgiti kokkutulekul. Tähtis osa selles on tehnilise loomingu liikumise laiendamisel riigi töökollektiivides. Ainuüksi viimase viie aasta jooksul on Korea RDV ettevõtetes moodustatud tehnilise progressi lööktöösalkades osalejad juurutanud tootmisse ligi 280 000 mitmesugust lahendust. Nende majanduslik efekt moodustas mitu miljonit vonit.

23.05.1985

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles