Jüri Ratas: Edgar on öelnud, et tal on hea meel, et Keskerakond on valitsuses (5)

Georgi Beltadze
, arvamusportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Jüri Ratas.
Edgar Savisaar ja Jüri Ratas. Foto: Tairo Lutter

Keskerakonda juhtiv peaminister Jüri Ratas andis ajalehele Pealinn ja selle venekeelsele versioonile Stolitsa intervjuu, milles väidab, et ta suhtleb juba pikemat aega partei endise esimehega Edgar Savisaarega.

Lõik intervjuust Pealinnaga:

Millised on praegu suhted Edgar Savisaarega ja kas ta toetab sinu tööd?

Pärast kongressi on erakond jätkuvalt suhelnud Savisaarega ja tal on kindlasti koht Keskerakonnas ka tulevikus. Ta on nii pikaaegne erakonna esimees, teistmoodi ei saagi mõelda. Meie suhtlus temaga on regulaarne, kas telefoni või kohtumiste teel.

Muidugi oleme arutanud ka Keskerakonna poliitikat valitsuskoalitsioonis ja peaministri erakonnana. Edgar on öelnud, et tal on hea meel, et Keskerakond on valitsuses, et tal on hea meel, et Keskerakond on peaministrierakond. Olen täiesti veendunud, et see sotsiaalne ja tasakaalustatud poliitika, mida Keskerakond teeb valitsuses ja on oma programmis 25 aastat hoidnud, et ta on kindlasti seda märganud.

Lõik intervjuust Stolitsaga:

Niinimetatud peavoolumeedia on käivitanud valimiskampaania jooksul ulatusliku spekulatsiooni kahel teemal. Esiteks – Keskerakonnas valitseb sisetüli. Teiseks – võimalik, et tuleb uus valitsusliit, mis koosneks Reformierakonnast, Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL) ning Rahvuskonservatiivsest Erakonnast (EKRE).

Eelkõige märgin, et poliitikud ja kõik Keskerakonna liikmed mõistavad, et neilt oodatatakse vastutustunnet. Jutt mingitest sisetülidest, kui ma kohtun regulaarselt Edgar Savisaarega; viimane kohtumine oli eelmise kolmapäeva õhtul, ei päde. Mis sisetülist me räägime, kui me Yana Toomiga pidevalt suhtleme, aga vaat meedia on veendunud, et väidetavalt Jüri ja Yana on «kaks kokkusobimatut inimest». Iga esmaspäeval toimub Keskerakonna juhatuse koosolek, kord kahe nädala jooksul kohtub partei juhatus oma Tallinna nõukoguga. Nii et juhatuse tasandil parteisisene koostöö laabub väga hästi.

Riigikogu keerulistel istungitel eelmisel nädalal terve keskfraktsioon oli ühtne. Nii et kõik see eelnev on meedia soovmõtlemine.


Möödunud aasta novembris, siis kui Keskerakond pidas IRLi ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga võimukonsultatsioone, tunnistas Ratas meediale, et ta ei ole pärast partei kongressi suhelnud Savisaarega. Esimene kohtumine kahe mehe vahel pärast pikka pausi toimus lõpuks 13. detsembril, mil arutati erakonna küsimusi.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles