Isamaa magamistuba (6)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder.
Helir-Valdor Seeder. Foto: Liis Treimann

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) juhiks valitud Helir-Valdor Seeder (52) ütles oma kandideerimiskõnes, et eestlaste rindejoon ei ole tõrvikurongkäikudel ega streigikomiteedes, vaid magamistoas. «Just seal sünnivad meie tulevikulahendused,» kinnitas ta.

Mida Seeder selle rindejoone all täpsemalt silmas pidas, on raske öelda, kuid IRLi valijamehi see kõnetas. Nüüd on tema ülesanne kõnetada ka IRLi võimalikke valijaid.

Ahaa-efekti Seeder igatahes ei lubanud. Kuigi uue liidri esimesed sõnumid olid üsna hägused, läks tema jutt nädala jooksul aina konkreetsemaks. Näiteks kolmapäevase ööistungi ajal pidi peaminister Jüri Ratas käima riigikogus Seedri kätt hoidmas, et maksuseadused korralikult vastu võetaks.

Koalitsioonirindelt kõlavad teated ütlevad, et IRLi esimehemuutus võib maksuseaduste teist lugemist pikendada ka valitsuspartnerite enda muudatuste abil.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles