Nõukogu esimees (1)

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Veidemann
Rein Veidemann Foto: Stanislav Moškov

Kirjandusteadlase Rein Veidemanni (70) tõus ERRi nõukogu esimeheks üllatas. Sisuliselt avaldas nõukogu sellega oma senisele juhile Agu Uudelepale umbusaldust.

Uudelepp sai hääletusel viis poolt- ja viis vastuhäält. See tulemus pani nii mõnegi nõukogu liikme imestusest kulme kergitama ja lennutas mõni hetk hiljem tavaliikme nõukogu etteotsa.

Hea renomeega Veidemann on kindel, ehk isegi mugav valik. Sest kuigi ta on Rahvarinde karastusega, on raske ette kujutada teda inkvisiitorina, kes asuks maksumaksja raha peal pärmina kasvavat ERRi hiigelaparaati ohjama.

Kuid põnev amet on see igatahes – professori alguski selles väärikas ametis oli värvikas, kui Veidemann tõi mängu kaardid ajakirjandusvabadusest ja KGBst. See võis olla ebaõnnestunud või siis õnnestunud mõtteavaldus, kuid näitas, et väärikas mehes võib peidus olla nii mõnigi krutski.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles