PÄEVAINTERVJUU Linnapeakandidaat Aas: EKRE ja Reformierakonna koostöö võib linnavõimu muuta

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna linnapeakandidaat ja praegune tegevlinnapea Taavi Aas tunnistas Postimehe otsestuudios, et Reformierakonna ja EKRE tugev koostöö üllatab teda. Selle tulemusena ei välista Aas Keskerakonna ainuvõimu murdmist Tallinnas oktoobris toimuvatel kohalikel valimistel.

«Ma pole kunagi olnud esinumber, olen täitnud teisi ülesandeid, olnud mänedžeri tüüpi juht,» põhjendas Aas oma minimaalset populaarsust rahva seas, saades parimaks tulemuseks veidi üle 200 hääle eelmistel valimistel. Aas ei salga, et mänedžeriks olemine on tähendanud Edgar Savisaare püünel hoidmist.

«Neid vilju nautisid pärast kõik, aga keegi pidi korraldama,» lisas ta.

Konkurente ei karda

Konkurendid Reformierakonnast ja EKREst leiavad, et Keskerakonna võim on tänavustel valimistel murtav, kuna nn vene kaart on hapram kui varem.

«Nad ei saagi minna valimistele teise sõnumiga,» ütles Aas, «kuidas nad ütleks, et nad lähevadki kaotama? See ei kõla kohe kuidagi.»

Suurimaks konkurendiks peab Aas jätkuvalt Reformierakonda, kuid loodab, et nendel valimistel enam rahvuskonfliktile ei panustata: «Räägiks linna sisulistest arengutest, kuhu linn peaks liikuma. Kuid Reformierakond on avakäiguna just rahvusküsimusele jälle panustanud. Ja huvitav on see, et Reformierakond ja EKRE on teineteist leidnud, nad on esinenud väga sarnaste avaldustega.»

Aas peab võimalikuks, et Reformierakonna ja EKRE tugeva koostöö korral on valimiste kurssi tõesti võimalik muuta.

Kõlvartiga suhted head

«Ükskõik kumb meist oleks kandidaadiks valitud, me oleks teineteist toetanud,» sõnas Aas, «ma olen päris kindel, et Mihhail Kõlvartil seisab ees veel suur tulevik Eesti poliitikas.»

Tegevlinnapea rõhutas korduvalt, et linnavalitsuses on õhkkond hea ja toimitakse ühtse meeskonnana.

Tallinna TV oli, on ja jääb

«Linnas peavad olema kaetud erinevad valdkonnad,» vastas Aas küsimusele, milleks Tallinna TV-d vaja on.

«Teiseks, Tallinna TV on kindlasti muutumas. Seal on uus juhatuse liige, kes teeb ettevalmistusi järgmise hooaja programmiks – sügisel tuleme välja uuenenud programmiga.»

Aas avaldas nördimust, et teised erakonnad pole tundnud huvi Tallinna TV nõukogu töös kaasa löömiseks. «Kui nad ise ei taha osaleda, ei saa öelda, et ainult Keskerakond seda vägisi tahab teha.»

«Tallinna televisioon on selline maagiline koht, et alati, kui arutatakse eelarvet, siis nende rahadega tahetakse ära teha kõik asjad, mis vähegi opositsioonile pähe tulevad. Aga seda raha ei ole seal nii palju, et selle eest saaks terve Tallinna linna valmis ehitada.»

Vaata videost, millised on Taavi Aasa tulevikuplaanid linnapildi muutmiseks ning millised ehitused veel ees ootavad.

Keskerakond avalikustas esmaspäeva hommikul, et kohalikel valimistel on nende kandidaat Tallinna linnapea kohale praegune tegevlinnapea Taavi Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles