Partsi munade hoidja (4)

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher
Ken-Marti Vaher Foto: Peeter Langovits

Väidetavalt oli 2015. aasta riigikogu valimiste eel valminud Juhan Partsi legendaarse poekassas munade lugemise kampaania üks autoreid Ken-Marti Vaher, endine justiits- ja siseminister, praegune riigikogu põhiseaduskomisjoni pealik, suure tõenäosusega Partsi Euroopa Kontrollikoja tulevane kabinetiülem.

Seda munade lugemist nimetavad paljud tagantjärele Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) varjatud toetusavalduseks astmelisele tulumaksule ehk oma praeguste võimupartnerite – Yanade-Olgade-Oudekkide – lähenemisele. Partei isamaalise poole plaan oli 2015. aasta valimiskampaanias munadest veidi kaugemal, või siis lähemal – Eesti riigi kaitse. Riigi, laste, meie tervise kaitse. KAITSE pidi olema põhisõnum, mitte muna.  

Vaher on riigikogus nagu kummitus, öeldakse ka IRLi enda ridadest. Ta on selgelt mujale suunatud silmavaate ja teiste plaanidega. Poistebändiga on kõik. IRLiga saab imet näha.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles