Postimees 1937. aastal: Soome nõuab Tallinna lennuväljale valgustust

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam, aerofoto 1980.
Tallinna lennujaam, aerofoto 1980. Foto: EESTI ARHITEKTUURIMUUSEUM

Helsingist, 8. mail. Reedel saabus siia Eesti teedeministeeriumi esindajana insener Org ja astus kohe Soome teedeministeeriumi lennuvõimudega ühendusse, et selgitada Tallinn-Helsingi vahel tekkinud lennukonflikti. Soome lehtede teatel on Eesti esindajale reedeste läbirääkimiste ajal Soome poolt seletatud, et Soomel pole midagi selle vastu, kui Eesti kas oma või üüritud lennukitega loob oma lennuühenduse Helsingiga. Soome lennuühendus omalt poolt ei võivat praegu rahvusvaheliselt kinnitatud lennuplaani kehtimise ajal muuta lendusid Tallinn-Helsingi vahel.

Kuna praegune lennuplaan kestab 2. oktoobrini, siis võidavat läbirääkimisi pidada ainult selle üle, missugustel tingimustel ja aegadel Soome lennukit pärast seda tähtpäeva võiksid Tallinnaga ühendust pidada. Niisuguse lennuühenduse eelduseks olevat aga, et Tallinna lennuväljale püstitataks valgustusaparaadid, mis võimaldaksid lennukite maandumist ka öösel. Laupäeval jätkas insener Org läbirääkimisi Soome lennuvõimudega.

Jutuajamisel «Hels. Sanomate» esindajaga ins. Org on muuseas seletanud, et õieti ei ole mingit konflikti Tallinna-Helsingi vahel. Eesti püüdvat saavutada ainult oma liiklemisporgrammi täitmist. Insener Org loodab, et Eestil õnnestub luua läbirääkimiste teel  Lääne-Euroopaga sama kire lennuühendus, nagu see on Soomes. 9.05.1937

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles