VIDEO Eestis elavad britid: Suurbritannia peab end teistest paremaks (7)

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestis elavad briti noormehed Mike Mackie ja David Woolls rääkisid Postimehele, miks nad Brexitist vaimustuses pole ja eelistavad hoopis siin elada. Kodumaad peavad nad kohati tagurlikuks, samas kui Eestis on neil enda sõnul paremad elamistingimused.

David ja Mike hääletasid Brexiti vastu ning sama tegid nende sõbrad ja tuttavad, isegi perekond. Mõlemad noormehed ise elasid sel ajal juba Eestis ning peavad arusaamatuks, kuidas poliitikute huupi lendu lastud mõttevälgatusest reaalse hääletuseni jõuti.

Seda, kui kauaks nad Eestisse saavad jääda, noormehed veel ei tea. «Eks see selgub elamisluba pikendama minnes,» arvas Mike ning usub, et mingil määral Brexit tema välismaal elamist siiski mõjutama hakkab. Näiteks ei kavatse ta praegu kuhugi mujale Euroopasse kolida, kuna seal võivad resideerumistingimused brittidele veel karmimaks minna.

David toob välja, et Suurbritannia ähvardab välisriikides elavaid vanureid pensionitest ilmajätmisega, kuna raha on vaja Suurbritannias hoida. «Ära kaovad ju Brüsseli toetused, põllumeestele on vaja tegevustoetust ja paljudele teistele ka,» räägib David, «praegu on see vaid ähvardus, aga kunagi ei tea. Kuidagi peab eelarves raha hoidma ja see on samas ka meede britid koju tagasi kutsuda.»

Vaata videost, mis toob briti noormehed Eestisse elama ja miks neile siin rohkem meeldib.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles