Postimees 1997. aastal: hävitajad Tartu taevas

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
L-29
L-29 Foto: PlanePhotos.net

Tartu taevas aeg-ajalt tiire tegevad hävituslennukid kuuluvad eraaktsiaseltsile Musket ning baseeruvad Tartu Ülenurme lennuväljal.

Ülenurme lennujaama direktori Rein Margi sõnul on tegemist Tšehhi päritolu õppehävituslennukitega L-29, mis kuuluvad aktsiaseltsile Musket.

«Lennukid sooritavad iga kuu testlende,» selgitas Mark. «Nendele tehakse iga kuu ka maapealne kontroll, kus testitakse nende mootorite tööd ja aparatuuri korrasolekut.»

Perioodilisi testlende nõuab vastav lennunduseeskiri. Testlend sisaldab tõusmist teatavale kõrgusele (umbes 5000 jalga) ning erinevate navigeerimissüsteemide töövalmiduse kontrollimist.

Lennukid on õppeotstarbelised ega kanna mingit relvastust.

Viimati tiirutas üks Ülenurme hävitajatest Tartu elamurajoonide kohal volbriöö eel. Lennujaama direktori Rein Margi andmeil võib järgmine treeninglend soodsa ilma korral aset leida täna.

AS Musketi juhatuse esimees Raivo Susi ütles Postimehele, et Eesti Vabariigis võib lennukit omada iga inimene.

«Nendel lennukitel pole minu firmas mingit praktilist rolli. Lihtsalt seisavad, lendavad siis, kui ma palun oma lenduritel nendega lennata,» rääkis Susi.

3.05.1997

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles