Postimees 1938. aastal: Oinas Budapesti ülikooli

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neil päevil saabus teade mag. phil. Felix Oinase kinnitamisest Ungari haridusministeeriumi poolt Budapesti ülikooli eesti keele lektori kohale. Valimise teostas Budapesti ülikool ja tööaeg vältab 3 aastat.

Felix Oinas on sündinud 6. märtsil 1911. a. Kambjas. Õppis Suislepa algkoolis ja Tartu Õpetajate Seminaris. 1930. a. astus Tartus ülikooli filosoofiateaduskonda, mille lõpeas 1937. a. kevade, saavutades pag. phil. astme läänemere-soome-keelte alal. Teaduslikul otstarbel töötas Riias, Helsingis ja 1935-36 a. Budapesti ülikooli juures. Ülikoolis olles kirjutas auhinnatöö, mis hinnati 1. auhinnaga. Pärast ülikooli lõpetamist kinnitati Tartu ülikooli juurde diploomitud edasiõppijaks.

1932. a. peale töötas peale ülikooli töö veel õpetajana Tartu algkooles, olles viimasel ajal 16. algkooli õpetajaks. Ka noorte tegevuses on ta intensiivselt osa võtnud, olles rida aastaid Tartu ÜENÜ juhtiv liige.

Teaduslikul ja kirjanduslikul ala on avaldanud uurimusi ja rea artikleid. Koos Tartu ülikooli ungari keele lektori J. Fazekasega töötab praegu ungari-eesti sõnastiku koostamise kallal.

Akadeemiliselt kuulub üliõpilaskonvent korp. «Ugala» vilistlasperre. 2.05.1938

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles