Mainekatastroof (1)

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Pokk.
Rein Pokk. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kohtunikud on tööga üle koormatud ja süsteemiga peab midagi ette võtma. See on aastatepikkune jutt, kuhu sellel nädalal lõi mõra mullu politsei poolt napsisena autoroolist tabatud Pärnu tsiviilkohtunik.

Rein Pokk ei ilmunud juba mitmendale määratud kohtuistungile, kus pidi arutatama tema enda kaebust tühistamaks talle tehtud vereekspertiisi tulemusi. Pole mõtet targutada, kas õigust mõistev kohtunik peaks ise seaduskuulekalt käituma ja millised peaksid olema võimaliku rikkumise tagajärjed kohtunikule. Esimene on ilmselt niigi kõigile selge. Teises küsimuses ähvardanuks distsiplinaarkaristusena meest ilmselt vaid noomitus.

Nüüd võttis lugu mõõtmetelt aga skandaali mastaabi. Mis oli venitamise eesmärk, pole selge, kuid ise kohtust õigust nõudma läinud Poki istungitele ilmumata jäämine on erakordne ning tõi ajakirjanduse tähelepanu ja halastamatult kriitilise vastukaja. Seda kõike võib nimetada juba mainekatastroofiks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles