Kergendusohe Galliast (5)

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron
Emmanuel Macron Foto: Eric Feferberg / AFP / Scanpix

Kui 39-aastane Emmanuel Macron võitis Prantsusmaa presidendivalimiste avavooru, sai öelda, et sealsed uuringufirmad on täpsed. Hoiatav stsenaarium, et lõpuks saab hääletada vaid parem- või vasakäärmust esindava kandidaadi poolt, ei läinud täide.

Ajakiri Foreign Policy rõhutas Macroni edust kirjutades, et Prantsuse sotsialistidel jätkus otsustavust oma enesearmastus alla neelata ja populist Marine Le Peni vastu mitte kaotama minna, vaid toetada nooremat meest, kelle pea on veel juukseid täis.

Kui Macronil õnnestub riigipeaks saada – küsitluste järgi peaks see üsna kindel olema –, pole lool veel lõpp. Tal on vaja saada ka juunikuistel parlamendivalimistel Rahvusassambleesse toetajate armee, sest muidu jääb presidendi tegutsemishaare ahtaks. Kes aga kuidagi ei suuda üle saada Macroni vanusevahest oma naisega, see võib sinna kõrvale mõelda, et sama palju aastaid on Valge Maja asuka ja tema abikaasa vahel.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles