Liisa Oviir vastuseks Artur Talvikule: ka Riigikogu liikmed on kohalikud inimesed (1)

Liisa Oviir
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Oviir
Liisa Oviir Foto: Tairo Lutter / Postimees

Vabaerakondlane Artur Talvik väitis intervjuus Postimehele, et Riigikogu liikmete kandideerimine kohalikel valimistel on halb, sest «kohalik võim peab olema kohalike inimeste käes ja nende otsustada» ning «kohalik võim on kohalike inimeste asi».

Muidugi peab kohalik võim olema kohalike inimeste käes ja nende otsustada. Teistmoodi polekski võimalik. Kui näiteks mina kandideerin – olles ka Riigikogu liige – oma koduvalla, Harku volikogusse, siis teen seda justnimelt põhjusel, et soovin kohaliku inimesena kohaliku elu edendamises kaasa otsustada.

Ma pole ainus. Paljud kolleegid Riigikogus lähtuvad sellest samast soovist – meile ei ole ükskõik, kuidas meie koduvalla või kodulinna asju korraldatakse.

Vabaerakonna esimeheks pürgiv Artur Talvik on populistlikult lahmiv, sest jätab oma jutuga mulje nagu peaks Riigikogu liikmete maailm kohustuslikult piirduma vaid Toompeaga. Ma ei tea, kuidas temal, aga teiste parlamendisaadikute kodud on küll üle Eesti laiali – meie valdades ja linnades.

Seal me kõik olemegi kohalikud inimesed, Toompea on meie töökoht. Kui näeme endas jõudu ja soovi osaleda oma kodukoha asjade otsustamises ja meie kaaslinlased või kaasvaldsed seda toetavad, siis soovin mina riigikogulastele selleks siiralt jõudu.

Artur Talvikule aga soovitan taasavastada tee oma tegeliku kodukoha kohalike asjadeni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles