Edasi 1976. aastal: kirjandivõistluse «Meil kommunist eeskujuks» vahefiniš

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lenin
Lenin Foto: General/

Üleliidulise kirjandivõistluse «Meil kommunist eeskujuks» Tartu linna žürii kaalus reedel õpilastöid: nooremas astmes 13 ja vanemas 11 kirjutist.

Täheldati, et nooremate kirjandid on vahetumad, erksamad, siiramad, eriti kui räägitakse mõnest pereliikmest või armsast õpetajast, seevastu kaugemad eeskujud, nagu kosmonaudid, sõjakangelased, raamatutegelased, on enamasti tinginud trafaretse mõttekäigu ja ilutsevretoorilise sõnastuse.

Väärib tähelepanu, et isalt-emalt või vanaisalt-vanaemalt oodatakse suuri ideaale, südamepuhtust ja ühtainukest, elutäitvat armastust.

Vabariiklikku vooru otsustati edasi saata kolm kirjandit – Krista Muldma «Meil kommunist eeskujuks» (VIII kk. 11. kl.), Pille Pärnakivi «Sekundid ja aastad minu isa elus» (X kk. 8. kl.) ja Marina Grišakova «Võtkem eeskuju kommunistidest» (VI kk. 8. kl.).

Kolm tööd – Anu Parsi novell «Terasest eeskuju» (VII kk. 7. kl.), Hille Aaloe kirjand «Meie ajalooõpetaja» (II kk. 7. kl.) ja Svetlana Zotova «Võtame eeskuju kommunistidest» (IX kk. 7. kl.) – saadeti edasi «Sädeme» võistlusele.

21.04.1976

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles