Uus tölner (2)

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu

Eesti Panga ja Telia endise tipptegija Valdur Laidi valimine maksu- ja tolliameti peadirektoriks kõlas hea uudisena. Ausad, põhimõttekindlad ja inimlikud mehed on seda ametit juhtinud ka varem, millest annab tunnistust avatud ja lihtne suhtlemine maksumaksjatega.

Kuid Laidile saab osaks palju suurem katsumus kui varasematele peadirektoritele. Nimelt peab ta oma asutuse lippu hoidma kõrgel ka olukorras, kui valitsus asub kehtestama ulatuslikku, segast, vastuolulist ja etteaimamatute mõjudega maksureformi. Laid on kinnitanud, et on valmis valijate tahet täitva seaduseandja otsuseid maksumaksjale lihtsateks ja arusaadavateks tõlkima. Kuna enamik maksumuudatustest jõustub järgmise aasta alguses, siis jääb suvel ametisse asuvale Laidile napilt pool aastat, et riigikogu nõiakatlas valmivast keedusest selgust saada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles