Targemana tagasi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi pressikonverentsil.
Kaia Kanepi pressikonverentsil. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tahtmist on, aga tervist mitte – just nii on kulgenud tennisist Kaia Kanepi viimased aastad. Pole ime, et vahepeal kippus tahegi kustuma. Nüüd on Kanepi mängukire aga uuesti leidnud ja füüsiski lubab mõelda, et karjääriraamatusse veel üks peatükk kirjutada.

Ent tennisist teab hästi, et poolikult pole mõtet midagi teha. Tippspordis ei piisa ainult tahtest, vaja on nii emotsionaalset kui ka rahalist tuge. Esimest on juba pakkunud näiteks Gerd Kanter, kuid ka Kanepi ise on aastatega targemaks saanud ning õppinud oma keha kuulama. Raha tuleb veel leida, kuid küll toetajaidki ilmub.

Vahest oleks Kanepil enim tarvis hoopis avalikkuse tuge. Eestis pole teist sportlast, kes oleks jõudnud eliitalal maailma tipule nii lähedale, ent saaks sellegipoolest peaaegu iga ebaõnnestumise korral halastamatult tümitada. Andkem Kanepile aega ja võimalust rahulikult tippsporti naasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles