Edasi 1968. aastal: kohtusaalist: kallaletung taksos

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edasi
Edasi Foto: arhiiv

ENSV Ülemkohtu kriminaalasjade kohtukolleegium käis jälle Tartus. Otsus on ette loetud, karistus määratud. Istuma lähevad kaks alaealist – Kalju Kännaste ja Ants Allekõrs.

See juhtus ühel jaanuarikuu ööl. Harald Vään võttis Nõukogude väljakul peale kaks noorukit, kes avaldasid soovi sõita Kardla külla. Poisid palusid taksot siin ja seal peatada, nad ei tundvat hästi teed. Ja siis see juhtuski.

K. Kännaste müksas jalaga oma kaaslast ja lõi noaga taksojuhti. Viimane kummardus sel momendil ettepoole, et lülitada autos elekter sisse. Selle tõttu ja et ka löök polnud tugev, ei saanud H. Vään eriti kannatada. Taksojuht hakkas end kaitsma, mispeale noorukid põgenesid.

Poisid tunnistasid kohtus kõik puhtsüdamlikult üles. Nad olevat tahtnud oma seikluslusti rahuldamiseks autot röövida. Kus on aru? Asja muudab mõneti mõistetavaks see, et noorukid olid alaarenenud.

Kohus võttis arvesse mitmeid pehmendavaid asjaolusid (kohtualused on alaealised, autojuht pääses ainult terviserikkega) ning määras karistuse alla alammäära.

K. Kännaste mõisteti süüdi tapmiskatses, A. Allekõrs aga sellele kaasaaitamises. Esimesele määrati 5, teisele 4 aastat vabadusekaotust.

7.04.1968

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles