Postimehe aasta arvamusliidri tiitli sai Raul Rebane (2)

Georgi Beltadze
, arvamusportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees kuulutas täna traditsioonilisel arvamusliidrite lõunal aasta arvamusliidriks kolumnisti ja meediaeksperdi Raul Rebase.

Aasta arvamusliidri tiitel koos sinna juurde käiva Johann Voldemar Jannseni kujuga läheb traditsiooniliselt inimesele, kelle roll Eesti ajakirjanduses ja ühiskonnas on Jannseni saavutuste kõrgusel.

Postimehe arvamustoimetuse juhataja Neeme Korvi sõnul on Rebane inimene, kes tunnetab hästi avalikku ruumi, erinevaid võnkeid ühiskonnas. «Kui teema on positiivse märgiga, oskab ta seda esile tuua. Kui king hõõrub, siis võtab ta kivi välja ja näitab seda ning ütleb, milliseid järeldusi teha tuleks. Näiteks artiklis Brexitist

«Raul on analüütiline ja põhjalik. Enamasti testib ta oma ideid väiksemas ringis, niiöelda fookusrühmades, lihvib neid ja alles seejärel toob nad avalikkuse ette. Tulemuseks on tabavad, hästi argumenteeritud, faktidega toestatud järeldused,» jätkas ta.

Kuid Raul võib Korvi arvates olla ka vägagi emotsionaalne, nii et ühiskond tunneb osadust. «Meenutagem näiteks meenutust iseseisva Eesti tagasitulekust vabade riikide perre või mullust käsitlust, mis näitas üht Nõukogude impeeriumi kuritegu

Arvamustoimetuse juhataja ütles, et Rebase nõuandeid maksab kuulata ja lugeda. «Mul on hea meel, et ta viimasel ajal sagedamini kirjutab. Sest teda kuulatakse, nagu kuulati ka tema õpetajat ja mõjutajat Enn Soosaart, ja see on kohutavalt tähtis.»

Eelmisel aastal sai Postimehe aasta arvamusliidri tiitli diplomaat, kirjanik ja endine poliitik Jaak Jõerüüt. Enne seda on aasta arvamusliidri tiitli ja Jannseni kuju saanud Jüri Vendik, Ilmar Raag, Rein Veidemann, Marju Lauristin, Mihkel Mutt, Enn Soosaar, Erki Bahovski, David Vseviov, Andres Arrak, Edward Lucas ja Tiina Kangro.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles