Ivan Makarov: miks Jüri Ratas ei esine koos Sergei Šoiguga? (12)

Ivan Makarov
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivan Makarov
Ivan Makarov Foto: Erik Prozes

Kohalikud valimised on lähenemas ja kuna siis saavad oma hääle anda ka paljud mittekodanikud, rakendatakse juba praegu venekeelsete häälte püüdmiseks vanu äraproovitud võtteid, kirjutab arvamusportaali kolumnist Ivan Makarov.

Üks Eesti köitvamaid telemehi Heimar Lenk on oma omandireformi kohta käivate tagasiulatuvate ettepanekutega esinenud paljudes kohalikes telekanalites. Paraku on tema levitatav populistlik revanšism sedapuhku punapruuni varjundiga.

Tallinna Televisiooni viimases keskerakondlikus meediasaates väidetigi, et Moskva võiks Eestilt sisse nõuda hüvitist selle eest, mida kõike head oli Nõukogude Liit okupatsiooniaastail panustanud Eestisse.

Kuna kolme parteivägilase telearutelu toimus Tallinna märtsipommitamise aastapäeva eelõhtul, siis kõlas see kui soovitus Venemaale nõuda Eestilt sisse raha ka 3000 lõhkekeha eest, mis olid Eesti pealinna ülevalt panustatud, hävitades kolmandiku kodudest ja 500 inimelu.

Kui lisada veel eestlaste massiküüditamisele kulunud vaev, transport ja laskemoon, siis saakski päris kopsaka arve Eestile esitada. Ajale jalgu jäänud lagunenud käitised oleksid hinna sees.

Parteid esindav ajakirjanik ei ole ajakirjanduslik nähtus, sest tal on ajude asemel «meie ajastu au, mõistus ja südametunnistus». Ühe erakonna meedia jätkuv vohamine kõigi Tallinna maksumaksjate raha arvelt on avalik ja jultunud vargus, kuid ka siin võiks jääda elementaarse sündsuse piiridesse.

Kui keegi on tunginud tankiga võõrasse aeda, seal natuke tapnud ja pisut vägistanud, siis aga seadnud ennast aastakümneteks mugavalt sisse, raiunud maha perepuu ja püstitanud selle kohale oma ihu esmavajadusteks mõeldud putka, siis ikkest vabanenud pererahvas ei peaks maksma ei selle ehitise ega sinna aastatega kogunenud sisu eest.  

Selliste avaldustega esinevad aeg-ajalt Kremli propagandakanalite saatejuhid ja külalised, sest on ju vaja kuidagi õigustada «tänamatute» naabrite hirmutamist ja ka näiteks Eesti presidendi aurahade trofeena kinnihoidmist.

Kuid kui taolisi ideid levitavad Eesti pealinnavõimu televisiooni kaudu meie suurima erakonna esipropagandistid, siis vägisi tekib küsimus: miks sellele seltskonnale peaministrina tahes tahtmata katust pakkuv Jüri Ratas andis ühise pressikonverentsi NATO peasekretäri Jens Stoltenbergi, mitte aga Vene kaitseministri Sergei Šoiguga?


Ivan Makarov on raadiomees, kes tegi 20 aastat tunnist Balti infosaadet «Raadius», üllitas kolm üleliidulise tiraažiga LP-d ja kirjutas tekste Eesti esitajatele. Ta on Avatud Eesti Fondi, ajakirja «Nädal» ja Valdo Pandi aastapreemiate laureaat. Praegu töötab Raadio 4 vastutava toimetajana.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles