Brüsseli rännusell (1)

Taavi Minnik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom.
Yana Toom. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Keskerakonna europarlamendi saadiku Yana Toomi paljuräägitud Süüria-reiside üle jääb vaid rõõmu tunda. Tegemist on suurepärase turismisihtkohaga: soe kliima, rääkimata sellest, et tegu on ka kristliku kultuuri ühe hälliga. Hea vaheldus igavale Brüsselile.

See, mis on nende reiside tegelik eesmärk, jääb kõrvaltvaatajale aga häguseks. Seni on põhiliseks tulemuseks olnud grenaderikasvu Toomi rikkaliku tualetikogu võimas demonstratsioon rohketel fotodel koos pisikeste araabia mehikestega, kelle nimesid ja millega nad kõik tegelevad – välja arvatud kuulsaim kohalik oftalmoloog –, vaevalt Toom isegi mäletab. Lisaks mõned propagandasüžeed kohaliku televisiooni õhtuses programmis, kus Toomi on näha koos teiste Brüsseli kolleegidest reisisellidega massistseenis Bashar al-Assadi jutu peale pead nõksutamas ning hääl kaadri tagant selgitab, et läänes hakatakse tasapisi Assadi suurusest ja tähtsusest aru saama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles