Propastop: tankiga stripibaari ehk Vene meedia nägemus meie paraadist (8)

Propastop.org
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
60 tonni kaaluv USA Abramsi tank Vabaduse väljakul paraadi proovis
60 tonni kaaluv USA Abramsi tank Vabaduse väljakul paraadi proovis Foto: Videokaader

Eesti kaitseväe paraadi kajastanud Venemaa portaalide ja telekanalite puhul oli peamine rõhuasetus Tallinna tänavatel veerenud USA tankidel, kirjutab Kaitseliidu vabatahtlike blogi Propastop.

Teiste seas oli Tallinnas paraadil kohal ka Venemaa armee telekanal Zvezda, kes andis paraadist põhjaliku ülevaate. Ära kasutamata ei jäetud võimalust siduda NATO tankid EKRE tõrvikurongkäiguga, jättes mulje, et mõlemad sündmused olid omavahel ühenduses.

Paraadi kajastamisega keeras vindi põhja aga Venemaa telekanal NTV, õigustades nii oma kuulumist propagandakanalite nimekirja. 25. veebruari uudistesaates «Kesktelevisioon» toodi esile Briti ajakirjanduses ilmunud materjalid, mille kohaselt varitseb NATO sõdureid Baltikumis honeytrap  ehk mesine lõks. Kõige suuremat ohtu Balti riikidele ei kujutavat mitte Venemaa raketid või häkkerid, vaid hirmutavalt ilusad vene tüdrukud, teatas  saatejuht Vadim Takmenjov, lisades, et sellise nimega kutsutakse eriteenistuste slängis kauneid naisspioone, keda võib kohata pubides ja baarides.

Seejärel tõmbas NTV NATO vägede olukorrast meelevaldse paralleeli  natsliku Saksamaaga, teatades, et Hitleri lemmiknäitlejanna Marika Rökk oli nõukogude luurajate  värvatud spioon.

Propagandavõtteid kasutati ka teksti toetavas pildimaterjalis, näidates vaheldumisi kaadreid Tallinna stripiklubidest, napis rõivastes naistest ning USA tankidest öise Tallinna tänavatel, paraadi peaproovil.  Küllap sõidavad USA sõdurid nüüd tankidega striptiisibaari, kommenteeris saatejuht pilti,  nimetades NATO vägede Balti riikidesse paigutamist naeruvääristavalt seksturismiks tankidega.

Propastop leiab mõlema telekanali loos propagandateemasid, mis püüavad kujutada NATOt agressiivse ohuna Venemaale, esitada Eestis toimuvat natsismi soosimisena ning õõnestada Eesti riigi ja kaitsevõimekuse tõsiseltvõetavust.

Liitlassõdureid on juba seksiteemaga seostatud, NTV käsitluste valguses võib ennustada, et propagandameedias võib teemale jätku oodata.


Propastop.org on kaitseliidu vabatahtlike veetav blogi, mis tegeleb Eesti-vastaste manipulatsioonide, valede ja propaganda paljastamisega. Nende tegemisi saab jälgida ka Facebookis.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles