Edasi 1953. aastal: töötajate vankumatu otsus (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stalini haud Kremli müüri ääres.
Stalini haud Kremli müüri ääres. Foto: Pavel Golovkin/AP/Scanpix

Tartu Jahu- ja Leivakombinaadi töötajad kogunesid suure Stalini matuste päeval miitingule punanurka.

Miitingu avas käitise partei-algorganisatsiooni sekretär sm. O. Kavald sõnadega: «Täna jättis kogu progressiivne inimkond jumalaga oma kalli juhi, sõbra ja õpetaja, inimkonna suurima geeniuse, suure Staliniga.»

Lühidalt jutustas koosolijaile seltsimees Stalini elu- ja võitlusteest EKP Tartu Linnakomitee esindaja sm. Koslov. Ta kutsus koosolijaid veelgi tihedamini liituma Nõukogude Liidu Kommunistliku Partei ja Nõukogude valitsuse ümber.

Sõna võtab stahhaanovlane rahvasaadik sm. Rebane: «Meie jätkame kindlasti Stalini poolt kättenäidatud teel. Omalt poolt luban senise 150-160% asemel täita nüüd oma tööülesandeid 200%-liselt. Kutsun teisi kombinaadi töötajaid minule järgnema!»

Tartu Jahu- ja Leivakombinaadi  kollektiivi üksmeelne otsus on täita kombinaadi aastaplaan ennetähtaegselt 15. detsembriks, kiirendada käibevahendite ringlust 0,5 päeva võrra, hoida elektrienergiat kokku 3%, suurendada toodangu sortimenti ja tõsta selle kvaliteeti.

10.03.1953

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles