Elagu Jaak Prints! (4)

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Prints
Jaak Prints Foto: Mihkel Maripuu

Kuus tundi enne presidendi kõnet oli Jaak Prints vana rahu ise. Viimaseid käske Estonia kontsertsaalis jagas ta naeruse häälega, olles samas konkreetne ja toetav.

Pole midagi imestada, Vanemuises ja NO99s näitlejana töötanud Printsil on kogemus ka jalgpalliklubi Flora juhina. «Läheb kuidas läheb, tulge sellest olukorrast välja,» lausub ta esinejatele julgustavalt.

Läbimängul lausub Prints vaid üks krõbeda sõna: «Raisk, ma tahan isiklikult näha seda inimest.» Sedagi ütleb ta pehmelt, ent siiski nõudlikult.

1981. aastal näitlejate Anu Lambi ja Sulev Tepparti pojana sündinud Prints on praegu vabakutseline. Eesti Vabariigi 99. sünnipäeva kontserdi lavastamist võib pidada tema esimeseks suureks lavastajatööks.

Eelmisel kevadel kuulutati Prints NO99s tehtud monolavastuse «Kodumaa karjed» eest parimaks meesnäitlejaks. See oli võimas, intensiivne ja isiklik lugu. Nii nagu ka Eesti sünnipäeva kontsert.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles