Trumpi kuldne valik

Evelyn Kaldoja
, välisuudistetoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindralleitnant Herbert Raymond McMaster.
Kindralleitnant Herbert Raymond McMaster. Foto: Susan Walsh / AP / Scanpix

Kui isiklikus elus paistavad Donald Trumpile istuvat lääneslaavi iludused, siis tööl näib talle meeldivat kindralite seltskond. Möödunud nädalal jäi ta ühest ilma – ilmnes, et rahvusliku julgeoleku nõunikuks valitud Michael Flynn polnud mitte ainult paljudele häirivalt Vene-lembene, vaid andis ka valeinfot.

Sel nädalal õnnestus Trumpil tema asemele leida uus pagunitega mees. 54-aastane kindralleitnant Herbert Raymond McMaster on kullatükk isegi Trumpi aina kritiseeriva senaator John McCaini arvates.

McMaster pole ainult mitme sõja veteran. Tal on ka doktorikraad, mille kõrvaltootena valminud raamatust sai kiiresti sõjandusklassika. Et Trump on lubanud USA armeele ressursse juurde anda, ei tee kurja ka see, et 2014. aastal paigutati McMaster ajakirja Time saja mõjuka pingeritta kui USA armee tuleviku arhitekt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles