PÄEVAINTERVJUU Juhikandidaadid: ERRi portaalide mahajäämus on suur

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe otsestuudios olid täna rahvusringhäälingu uueks juhiks pürgivad Mart Luik ja Erik Roose. Kolmas kandidaat Allar Tankler ei viibi Eestis.

Nii Luik kui Roose tõdesid, et ERR peaks organisatsioonina olema loomingulisem ja uuenduslikum. Luige sõnul hõlmab see nii programme kui platvorme. Mõlemad kandidaadid nõustusid ka selles osas, et rahvusringhäälingu digitaalne platvorm vajab arendamist.

Mis aga puudutab programmi, siis Roose selle suhtes nii kriitiline ei olnud ja tema hinnangul on see vähemalt väljastpoolt maja vaadates paranenud. Samas aga nentis ta, et kommunikatsioon peab olema ja avatum ja seda 24 tundi ööpäevas.

Roose hinnangul aitaks uuenduslikkusele kaasa see, kui ERRis oleks tulevikus üks töötaja nn innovatsioonijuht. Ta tõi välja, et läänes on selline ametikoht paljudes organisatsioonides olemas.

Luik ei usu, et ERR oleks just liige konservatiivne. «Ma olen konkursiks ettevalmistuse eel rääkinud päris paljude ERRi inimestega ja mina tajun, et nad tahavad muutusi selles organisatsioonis,» lausus ta.

Mõlemad kandidaadid nentisid, et kõik kolm, ka Allar Tankler, on meediaalal kõva taustaga ilmselt valitakse ERRi uueks juhiks inimene, kes suudab lubatud asjad ka ellu viia.

Eile selgus, et nõukogu valis juhikandidaatideks ERRi nõukogu liikme Mart Luige, Postimehe endise juhatuse esimehe Erik Roose ning Eesti Ekspressi endise peatoimetaja Allar Tankleri.

Rahvusringhäälingu nõukogu esimees Agu Uudelepp ütles Postimehele, et esikolmik eristus neile antud häälte arvult ülejäänutelt selgelt.

Kolm edasijõudnut valiti välja selliselt, et nõukogu liikmed andsid igaüks oma lemmikkandidaadile kolm häält, paremuselt järgmisele kaks häält ja kolmandale ühe hääle; lõpuks liideti igale kandidaadile antud hääled kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles