Edasi 1990. aastal: intertüdrukud

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edasi
Edasi Foto: arhiiv

Ühel veebruarikuu päeval ilmus siseasjade osakonda kolm Moskva oblasti neiut, kes esitasid kollektiivse kaebuse: nende kallal tarvitas vägivalda kaheksa eesti meest. Nad rääkisid üksikasjalikult, kuidas kõik oli juhtunud ning kirjeldasid meeste välimust.

Neiud võeti alaealiste jaotuspunkti. Juhtunut hakkas uurima rajooni prokuratuur. Nõo külanõukogus otsiti välja meeskodanikud, kelle seltskonda olid neiud sattunud ning kellega koos lõbusasti aega sisustati. Tuli välja, et Moskva oblasti Lobnja linna neiud 16-aastased Svetlana ja Jelena ning 17-aastane Regina olidki nimelt selleks Eestimaale sõitnud, et siin koos meestega aega veeta. Olid peatunud mitmes kohas Lõuna-Eestis, kuid külade ja alevite nimed polnud neile meelde jäänud. Uurimisega tehti kindlaks, et midagi kriminaalset ei juhtunud ja neiud olid meelsasti vahekorraga nõus.

Tüdrukutega käidi ka suguhaiguste dispanseris. Analüüside tulemuste kohta ütles arst põiklevalt: ühel halb «kliinik», teistel tulemus negatiivne. Seega võib mõnel meesterahval tekkida vajadus sellesama dispanseri järele.

Vanemad sõitsid Tartusse ning viisid oma tütred koju.

25.02.1990

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles